Altınova İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın; Yaratıcı, Dünyaya uyumlu, Sorunlara çözüm getiren, Girişken, Yurtsever, Yüksek donanımlı, Üretken, Ahlaklı, Dinamik, Öğrenmeyi seven ve idareli nesiller yetiştirmek onların bireysel özelliklerine uygun ortamlar çıkarmak için eğitim neferleri olarak buradayız.

Misyon: Yurt ve dünya sorunlarına duyarlı olmak. İnsan ve vatandaşlık haklarına saygılı olmak. Barıştan yana olmak. Çevreyi koruma konusunda duyarlı olmak. Gerçekçi olmak. Araştırmacı ve bilimsel düşünceye sahip olmak. Girişimci olmak. Çok yönlü olmak. Sanatsal beğeni ve estetik anlayış sahibi olmak. Öğrenimin daha sonraki aşamalarında ve meslek seçiminde gerekli olacak bilgi ve beceri ile donanmak. Kendisiyle barışık, üretken ve uyumlu bir kişilik sahibi olmak.

Başarılar:

Saatler: 08:30 15:50 (Çarşamba 16:45)
Isınma: Kolorifer
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Öğretmenlerimizin bir kısmı taşımalı olarak servisle gidip gelmektedir. Yol Muş merkeze 40 45 dk sürmektedir. Korkut İlçesinden okulumuza gidiş geliş yapan öğretmenimiz yoktur.
Sportif Etkinlikler: TUBİTAK BİLİM FUARI, DİN ÖĞRETİMİNİN TÜM YARIŞMALARI, MÜNAZARA, BİLGİ YARIŞMASI OKUL KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASIDIR.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Diğer Hususlar: Okul Müdürü : 0532 507 40 22 Müdür Başyardımcısı : 0534 415 1902

WEB - https://altinovaiho.meb.k12.tr

Adres - 49730 Bahçelievler Mah. YBO Caddesi, No9/7 Korkut / MUŞ. Korkuta 16 km Muşa 45 km Bitlis Güroymak ilçesine 18 km Muşa günlük, Bitlis Güroymak ilçesine ise saat başına araç bulunmaktadır. Okulumuzun lojmanı da bulunmaktadır.

Öğretim Şekli :Okulumuz tam gün eğitim vermektedir.

Yerleşim Yeri - Okulun bulunduğu belde de 3.000 kişi yaşamaktadır. Belde de 2 fırın çok sayıda market bulunmaktadır. Belde de Okul lojmanı, Belediye lojmanı, Sağlık lojmanı bulunmaktadır. Okul lojmanımızda yer vardır. Lojman 2008 tarihlidir. Isıyalıtımı, kaloriferi vardır.

Ulaşım Okulumuz Altınova Beldesinde bulunmaktadır.Okulumuz binası Altınova Ybo ile aynı bahçede bulunmaktadır. Tek müdürlükle yönetilmektedir. Okulumuz Muş merkeze 45 Km uzaktadır. Güroymak ilçesine 15 km uzaklıktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Muş merkeze 45 km. (Nüfus: 195.000) Korkut´a 15 km. (Nüfus: 4.000) Altınova Beldesi (Nüfus: 3.000) Güroymak (Bitlis) 16 km (Nüfus: 24.000)